TOP 10 aktuálně nejlepších kanonýrů fotbalově nejvyspělejší Evropy

Jestli byste vlastnili klub a nutně potřebovali oživit ofenzivní řadu, doporučili bychom vám níže uvedených 10 nejlepších střelců Starého kontinentu. Alespoň pokud jde o ty nejvyspělejší evropské soutěže.

TOP 10 aktuálně nejlepších kanonýrů fotbalově nejvyspělejší Evropy

V posledních dnech se dotáhl na anglickou špičku také Harry Kane z Tottenhamu Hotspur, jenž už řádí třetí sezonu v řadě. Po narození dcery Jane byl dokonce v tak dobré náladě, že novinářům poskytl potravu i pro chytlavé titulky.

"Patřím mezi nejlepší fotbalisty na světě. Jsem v životní formě. Cítím se čerstvý, cítím se nebezpečný, cítím se ve skvělé kondici," vypůjčil si Zlatanovo sebevědomí třiadvacetiletý reprezentant Albionu z White Hart Lane, jehož slova vyšla na idnes.cz. Jeho argentinský manažer Mauricio Pochettino dodal, že ho zřejmě miminko nechácá v noci spát, protože má opravdu velkou formu.

V dalších ligových soutěžích se však najdou ještě gólovější kanonýři - momentálně nade všemi vyčnívá třicetiletý Edinson Cavani z Paris Saint-Germain, jenž přetavil čtyřiadvacet startů v základní sestavě v šestadvacet tref a v historické tabulce už je druhým nejlepším střelcem klubu hned po Ibrahimovičovi, z jehož stínu v aktuálním ročníku vystoupil. Dalších 7 branek navíc přidal v Lize mistrů a dvakrát skóroval také ve Francouzském poháru, což potvrzuje, že řádí na všech frontách.

Největším překvapením mezi smetánkou je třiadvacetiletý Andrea Belotti z Turína, který se zřejmě v dotyčném a spíše provinčním celku již dlouho neohřeje a v létě 2017 vyslyší volání některého ze slavných velkoklubů. Potenciál už ostaně ukazoval i ve svém předešlém působišti, jímž bylo Palermo.

TOP 10 aktuálně nejlepších střelců vyspělé Evropy:

Bundesliga: 19 gólů - Robert Lewandowski (Bayern), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)

La Liga: 20 gólů – Lionel Messi (Barcelona)

Ligue1: 26 gólů – Edinson Cavani (PSG)

Premier League: 17 gólů – Harry Kane (Tottenham), Alexis Sánchez (Arsenal), Romelu Lukaku (Everton)

Serie A: 19 gólů – Edin Džeko (AS Řím), Gonzalo Higuaín (Juventus), Andrea Belotti (AC Turín)