Poškození Neapole prý viděla celá Itálie. Jsou to hospodské kecy, setřel Reinu Chiellini

Juventus nakročil po výhře 3:1 nad Neapolí do finále Italského poháru, ve kterém se v závěru sezony utká s lepším z dvojice AS Řím a Lazio.

Poškození Neapole prý viděla celá Itálie. Jsou to hospodské kecy, setřel Reinu Chiellini

Ačkoliv nedávno ohlásil celý tým SSC mediální embargo, kvůli rozhodčímu Paolo Valerimu ho porušil. A důvod? Údajně "jasná" penalta ve prospěch Neapole odpískána nebyla (šlo o faul na Albiola) a na druhé straně zahrávala Stará dáma hned dvě a obě Paulo Dybala proměnil.

"K obratu došlo jen díky rozhodčímu. Co jsem měl před Cuadradem dělat? Zmizet? Zasáhnul jsem míč a to není penalta. A nikdo moc nemluví o zákroku na Albiola. To byla víc penalta, než ty proti nám. V úterý o výsledku rozhodly chyby rozhodčího a viděla to celá Itálie," podotkl španělský brankář Pepe Reina.

"Mlčení jsme neukončili, ale přišlo nám na místě pogratulovat týmu, který hrál skvěle," překypoval ironií sportovní ředitel Neapole Cristian Guintoli. Pak už ovšem pouze kritizoval. "Prohráli jsme kvůli rozhodnutím, která nebyla pouze diskutabilní, ale ostudná a poškodila italský fotbal. První penalta neměla být odpískána a druhá už vůbec ne, protože Reina zasáhl míč. Naopak měl být nařízen pokutový kop v náš prospěch. Rozhodčí podal ostudný výkon," smutnil neapolský funkcionář, jehož slova publikoval web sport.cz.

Kádr Juve se tím však rozhodit nenechal, což potvrdil i dlouholetý italský reprezentant Giorgio Chiellini. "Jsou to hospodské kecy. Po nedělní výhře AS Řím nad Interem všichni mluvili o rozhodčím. Nikdo neřešil, že AS hrál skvěle. Teď to je úplně to samé, ale my jsme na to zvyklí," ukončil serverem sport.cz citovaný svěřenec Maxe Allegriho.