K pokoření Premier League přispěl i Dočkal. Byl ale sedmkrát levnější než Oscar

Přestupové okno už se zavřelo také v rychle rostoucí čínské Super League a opět padl rekord. Zatímco loni si tamní celky pořídily nové tváře za 345 milionů eur, letos do posil investovaly 388 milionů eur, což je asi 10,5 miliardy korun.

K pokoření Premier League přispěl i Dočkal. Byl ale sedmkrát levnější než Oscar

Čínská nejvyšší soutěž v tomto směru dokonce bez problémů překonala také anglickou Premier League, jejichž dvacet klubů dalo do příchodů "pouze" 259 milionů eur.

Nejdražším zimním příchodem do Asie je brazilský středopolař Oscar, který přišel do André Villas-Boasova týmu Šanghaj SIPG za 60 milionů eur. Bývalý hráč Chelsea v tomto směru předčil i nákupy Axela Witsela, Carlose Téveze či Alexandre Pata.

K celkové sumě pak přispěla i česká liga. Klub Che-nan Ťien-jie, který existuje od roku 1994 a dosud žádnou velkou evropskou hvězdou nedisponoval, si ze Sparty pořídil českého reprezentanta Bořka Dočkala za 8,5 milionů eur, čili 230 milionů korun.

Do budoucna už by se ovšem rekordy pravidelně posunovat nemusely. Čínský fotbalový svaz se na velké utrácení a hýření dívá skeptick a od nové sezony stáhne kvóty. V lize totiž budou moci kluby nasadit pouze tři cizince.

Aktuální ročník CSL začíná již v pátek 3. března.