Slabá místa Baníku? Asi žádné nemáme, ukázal sebevědomí exslávista Hrubý

Dvaadvacetiletý exslávista Robert Hrubý z Baníku je na start odvetné části Fotbalové národní ligy pořádně nažhaven. Druhou nejvyšší tuzemskou soutěž totiž nikdy nehrál.

Slabá místa Baníku? Asi žádné nemáme, ukázal sebevědomí exslávista Hrubý

"Těším se moc. Druhou ligu jsem sledoval i na podzim. Když byl Baník v televizi, tak jsem se díval. Je to hodně o soubojích, o běhání, ale zase to od té první ligy není takový rozdíl," pronesla staronová zimní posila Ostravy s minulostí v Teplicích, jejíž slova vyšla na webu sport.cz.

Klub je po podzimu druhý a pokud by to tak vydrželo i po 30. kole, po roce by se vrátil zase o soutěž výše. "Je hlavně na nás, jak k tomu přistoupíme. Musíme makat. V generálce se nám to moc nepodařilo. Měli jsme hodně šancí, ale vázlo to v zakončení. V tom se musíme zlepšit. Až nám to tam začne padat, tak to bude dobré," pokračoval na stránkáchc sport.cz mladý středopolař, který byl dotázán i na slabá místa mužstva. A jeho odpověď?

"To nevím, asi žádné nemáme. Můžeme si to zkazit jenom my sami. Bude záležet, jak k tomu přistoupí každý jeden hráč. Když to bude na sto procent, tak to zvládneme. Hrajeme v Olomouci, v Opavě, bude klíčové tam vyhrát. Ale v tuto chvíli se soustředíme na první kolo doma proti Ústí nad Labem. Jsme dobře připravení jak kondičně, tak herně. Příprava byla dost dlouhá na to, abychom se připravili. Takže si myslím, že to zvládneme. Nebude to lehké, samozřejmě, ale dáme do toho všechno. Také jsme určitě zkušenější, než tým, který tady hrál loni na jaře. Je tady hodně hráčů, kteří už mají něco za sebou, což je dobře. Mladí kluci se o ně můžou opřít. Na každý post jsou dva kvalitní hráči a to je jenom dobře, protože všichni budou makat na sto procent i v trénincích. Je to takhle ideální," uzavřel svěřenec ostříleného trenéra Vlastimila Petržely.