Beneš před Spartou: "Zase chceme vyhrát!"

Stoper Vít Beneš je služebně nejstarším hráčem Jablonce. V severočeském celku působí již od roku 2010 a ne nadarmo je tedy klubovým kapitánem. Před domácím zápasem se Spartou, který se hraje v neděli 17:30, se nechal slyšet, že je ochoten udělat vše pro výhru a chce se před domácími fanoušky ukázat.

Beneš před Spartou: "Zase chceme vyhrát!"

„Osobně se těším na každé utkání, ale hrát doma se Spartou je vždycky něco víc, pro nás je to velký zápas, více sledovaný a hráči se v něm mohou zviditelnit,“ řekl Beneš pro idnes.cz. Při dotazu, zda se domnívá, jestli Bořek Dočkal bude Spartě chybět odpověděl, že Sparta má jistě kvalitní varianty na všech postech a tým se tak musí zaměřit, aby hrál dobře jako celek, ne na jednotlivé hráče.

Beneš na podzim příliš zápasů neodehrál kvůli zranění kolene, a tak se těší na první domácí zápase nového kalendářního roku. „To tréninkové manko jsem musel hodně dohánět, naštěstí jsem absolvoval úplně celou zimní přípravu a měl jsem samozřejmě i individuální tréninky, abych se dostal na úroveň kluků,“ dodal ke své individuální přípravě.

Pokud by Jablonec dokázal zvítězit, znamenalo by to možné nastartování dobré formy a úplné zbavení se sestupových trápení, která nad jabloneckým klubem stále visí. Sparta naopak potřebuje vyhrát v případě, že chce ještě zabojovat o titul. Pokud by se tak nestalo, může se již zaměřit pouze na boj o druhou příčku zajišťující třetí předkolo Ligy mistrů.