Nervózní jsem nebyl, tvrdí Ivanschitz a dodává: Musím se naučit česky

Poslední vítěz Major League Soccer Andreas Ivanschitz se bavil na tiskové konferenci po svém prvním vystoupení v české nejvyšší soutěži anglicky a německy.

Nervózní jsem nebyl, tvrdí Ivanschitz a dodává: Musím se naučit česky

"Všichni mi pomáhají, ale musím se naučit česky, abych základním věcem rozuměl. Budu se snažit, abych brzy rozuměl i vašim otázkám. Výhoda je i to, že mi kouč může dávat pokyny v němčině," ozřejmil po své české premiéře kolega Bakoše, Hořavy, Kozáčika a spol., jehož slova publikoval server idnes.cz.

Jedna ze zimních posil Viktorie oznámila, že se jí kolena netřásla. "Nervózní jsem nebyl, spíš zvědavý. Vše je pro mě nové, soupeře ještě pořádně neznám. Příbram mě překvapila, dobře bránila a znepříjemnila nám roli favorita. Ve fotbale se nesmíte dívat na tabulku, vždycky musíte hrát naplno. To tenhle zápas potvrdil," pokračoval idnes.cz citovaný Rakušan.

Ač je ze zahraničí zvyklý na vyšší návštěvy, západočeští fanoušci ho nezklamali. "Bylo to veselé, na každé tribuně probíhala mexická vlna. Propojení hráčů, týmu a fanoušků, to je pozitivní a důležité. V kabině probíhaly celkem veselé pokřiky, které ještě neznám, ale snad se je brzy naučím," uzavřel na webu idnes.cz třiatřicetiletý středopolař s klubovou minulostí v Rapidu Vídeň, Salzburgu, Panathinaikosu Atény, Mainzu, Levante a Seattle Sounders.

Ze hry šel po 65. minutách a jeho nástupce celé utkání rozhodl. Kouč pak uvedl, že sehrál vynikající zápas. "Nebyl to záměr, ale potřebovali jsme změnit rozestavení," vysvětloval Roman Pivarník.

Pochválil ho také autor vítězné trefy Michael Krmenčík. "Na mě udělal dobrý dojem. Je to zkušený frajer, to je vidět i na tréninku. Má nehorázný přehled, jeho levá noha je precizní," zahrnul svého spoluhráče chválou bývalý útočník Dukly.