Manchester City se bojí Falcaa, který táhne nejlepší ofenzívu Evropy

Čerstvě jednatřicetiletý kolumbijský střelec Radamel Falcao je opět hrozbou. V aktuálním ročníku Ligue1 nastoupil v základní sestavě patnáctkrát a na své konto si připsal 16 přesných zásahů. 

Manchester City se bojí Falcaa, který táhne nejlepší ofenzívu Evropy

Průměrně v nejvyšší francouzské soutěži udeří bývalý hráč River Plate, Atlétika Madrid, Porta, Manchesteru United či Chelsea každých 81 minut, což je skvělá statistika a pozadu nezůstává ani v Lize mistrů, ve které se z pěti vystoupení prosadil čtyřikrát.

A právě v nejprestižnější evropské soutěži se nyní postaví nejofenzivnějšímu francouzskému celku současnosti, který vstřelil o 16 branek více než mistrovský Paris Saint-Germain, Guardiolův Manchester City.

Ačkoliv bude ostrovní gigant z Etihad Stadium ve dvojutkání mírným favoritem, na aktuálního lídra Ligue1 by si měl dát velký pozor. AS totiž dokázalo proti anglickým zástupcům postoupit čtyřikrát z pěti uplynulých případů a v základní skupině dvakrát skolilo silný Tottenham Hotspur, který se s Arsenalem a právě City přetahuje již pár týdnů o druhé místo v Premier League.

Nejlepším střelcem AS je právě Falcao, jenž v posledních čtrnácti startech rozvlnil síť třináckrát a je při chuti. Rád by navíc anglickému fotbalu, ve kterém se během dvou sezon po těžkém zranění neprosadil, ukázal, že fotbal opravdu hrát umí.

"Když byl v Atlétiku Madrid, tak byl nejlepším útočníkem na světě. Během dvou let jim pomohl stát se předním evropským klubem," prohlásil na jeho adresu pětatřicetiletý argentinský brankář City Willy Caballero.

"Jeho kariéra se pak i kvůli zranění kolena zbrzdila, ale teď už zase dává hodně gólů a to po takovém zranění není vůbec snadná záležitost. Musíme být opatrní a také musíme doufat, že neuvidíme Falcaa v nejlepší formě," uzavřel někdejší gólman Elche či Málagy, jenž dostal v Lize mistrů od svého nadřízeného šanci hned ve čtyřech zápasech.