Lüftner po prvním zápase: Nervózní jsem byl, ale pak to ze mě spadlo

První ostrý start prožil před fanoušky Slavie dvaadvacetiletý talentovaný obránce Michael Lüftner. Jeho premiéra dopadla dobře, neboť sešívaní v Edenu porazili Jihlavu 2:0 a i nadále živí naději, že v tabulce přeskočí vedoucí Plzeň.

Lüftner po prvním zápase: Nervózní jsem byl, ale pak to ze mě spadlo

„Když jsem se dozvěděl, že budu v základu, tak jsem byl strašně natěšený, chtěl jsem si to utkání maximálně užít do poslední minuty. Vyhráli jsme sice 2:0, ale šanci bylo hodně, mohli jsme vyhrát klidně 5:0. Je pravda, že oni tam měli taky tyčku. Snažil jsem si to užít a jsem spokojen,“ hodnotil obránce Slavie utkání s Jihlavou.

Před plným hledištěm samozřejmě pociťoval nervozitu, ale na výkonu mu to neubralo. „Nervozita byla veliká, hlavně když jsem četl na internetu, kolik má přijít fanoušků. V Teplicích chodilo na zápasy čtyři tisíce, tady přišlo skoro patnáct tisíc, je to velký rozdíl. Trochu nervózní jsem byl, ale jak jsem poprvé kopnul do míče, tak to ze mě spadlo a už jsem se soustředil jen na zápas,“ pokračoval Lüftner v rozhovoru pro klubové stránky.

A jak si rozuměl s novým parťákem v defenzivě Simonem Delim? Podle jeho slov žádný problém v symbióze nebyl. „Komunikace byla úplně v pohodě, Simon český umí. Co se týče souhry, tak tam byla jedna nebo dvě situace, které jsme mohli vyřešit lépe, ale na první ostrý zápas v takové nové obraně to nebylo špatné,“ dodala nová tvář Slavie.