Ngadeu: Nepovažuji se za hvězdu, byť na mě tak někteří lidé nahlížejí

Šestadvacetiletý kamerunský univerzál Michael Ngadeu se před pár dny vrátil do Prahy jakožto čerstvý vítěz Afrického poháru národů. Na tiskové konferenci Slavie se svěřenec Jaroslava Šilhavého vrátil právě i ke slavnému mezinárodnímu triumfu...

Ngadeu: Nepovažuji se za hvězdu, byť na mě tak někteří lidé nahlížejí

"Ovládnutí mistrovství Afriky byl nezapomenutelný zážitek. Pro mě i celou zemi. Kdyby mi někdo řekl před šesti měsíci, že budu vítězem šampionátu, považoval bych toho člověka za blázna. Bylo to absolutně nepředstavitelné. Ale jde o demonstraci možností, které fotbal poskytuje," prohlásil kolega Deliho, Pavlenky, Bílka a spol., jenž si k tomuto dni připsal 11 mezinárodních vystoupení.

Slavia mu za skvělou klubovou reprezentaci věnovala Mercedes, po kterém toužil již déle. "Jde o nejkrásnější dárek mého života," přiznal fotbalista, jenž může nastupovat jak v obraně, tak v záložní řadě. "Nepovažuji se ale za žádnou hvězdu, byť v poslední době na mě tak někteří lidé nahlížejí," poznamenal borec, jenž dorazil do vršovického Edenu loni v létě.

Nynyí už musí své myšlenky přeorientovat na jarní ligové boje v sešívaném trikotu. "Celá kariéra je založená na získávání velkých vítězství. A Africký pohár je minulost, takže se soustředím na jaro. Kdybych vyhrál titul se Slavií, šlo by rovněž o velmi emotivní a silný okamžik. Věřím, že máme kvalitu a patřičné sportovní zbraně k dosažení takového úspěchu," doplnil.

Ačkoliv jeho zaměstnavatel v zimě nadále posiloval, on by měl mít své místo jisté. Tím spíš, že je použitelný na více pozicích. "Je mi jedno, jaký post mi trenér určí. Není v tom zásadní rozdíl. Pokaždé odvedu vše pro úspěch týmu," snažil se potěšit slávistické fanoušky 190 centimetrů vysoký bek s minulostí v rumunském Botosani.